Blog

Latest News

A Classic Parisian Apartment Gets a Geometric Intervention

Apartment XIV is a modest 80 square meter (approx. 861 square feet) apartment in a 150 year old Haussmannian building owned by a young couple with an adorable dog. They hired Studio Razavi Architecture

 

to redefine the space and to update it for their modern taste and lifestyle.

The kitchen’s backsplash got its own intervention with geometric marble pieces fit together like a mosaic puzzle. The pieces were scraps leftover at a marble quarry in Portugal.

The classic Parisian layout wasn’t working so the architect decided to break up the space with geometric structures that not only add more functionality to the apartment, but they change how the apartment looks and flows.

The new elements were made from wood fiber panels by Valchromat due to them being budget-friendly as well as easy to use and cut on-site.

Above the bathroom, they incorporated a sleeping loft for guests, ensuring that no space was left unused.

The dog, Elijah, got his own quarters built into a totem structure by the front door.

Post source : http://www.design-milk.com

Print Friendly, PDF & Email
Wechat