Blog

Latest News

Limantos Residence by Fernanda Marques

  • 197
  • 190
  • 016
  • 052
  • 097
  • 149
  • 183

Simple and harmonious lines, steel frame and concrete in the structure, glazed façades e a lot of transparency. The project for this residence on a steep slope in São Paulo evokes the rationalist architecture of Mies van der Rohe. Measuring 820m², over 3 floors and containing 13 different rooms, this project is completely open to the surrounding greenery and offers spectacular views and yet provide privacy.

In the double-height living room, a helical staircase with structural features provides access to a mezzanine – containing a media room, fitness room and a terrace, equipped with a fireplace. The sleeping quarters – preserved from view – contain a playroom and 3 bedrooms, all with en-suite bathrooms.

Access to the master bedroom is by means of a spacious hall, off which are the bathrooms – his and hers – and the dressing room. The living room is connected to the dining room by a glazed partition, integrating a deck, an infinite pool and the side garden. In the dining room, glazed doors open up to the garden. So, practically outlined only by glazed panels, the house seems immersed in the landscape. The interior design project aims at intimacy and uses indirect lighting, as well as warm coverings, such as wood.

Post source: en-fernandamarques.com.br
Photo credits: Fernando Guerra

Print Friendly, PDF & Email
Wechat